About Me

My photo
call me fadh , March '90 , Johorean , UUM , Bachelor of Technology Management (Hons.)

Thursday, January 02, 2014

bye 2013 . we'll never meet again .

ASSALAMUALAIKUM ..

hi readers ! asalnya aku rasa macam malas nak update blog kan . tapi tetiba macam rajin pulak . padahal macam takde ape-2 je nak cerita kat sini . so , memandangkan ni dah tahun baru , aku nak update jugak sebab rasa macam dah tak sempat lagi dah lepas ni . i have another two exams to go . and , walaupun tahun baru tu dah semalam berlalu , i don't care . 

so far , my 2013 takde ape sangat yang menarik since i'm still a student . so , most of life tetap juga mengadap kelas , buku , assignment and so on or yang sewaktu dengannya . so , here are a bit of the highlights of my 2013 (yang aku ingat) . 

#I've been to Langkawi
yang ni memang exciting sebab ni first time aku pi Langkawi walaupun dah 3 tahun duduk Kedah . since i'm a student , aku kena plan dengan teliti and baik punya sebab kalau tak , susah la . pergi tempat ni pun dengan the same batch student , berganda sikit exciting tu . aku join trip ni by package , so dapat la harga murah . jangan tanya aku berapa sebab aku tak ingat !


#paling banyak buat lawatan untuk assignment
yes, tahun 2013 memang tahun paling banyak aku buat lawatan ke company etc just for assignment . so , here are the places . 

1. Percetakan Nasional Malaysia Berhad


lawatan ke tempat ni adalah sebagai purchaser . haha , bunyi macam gempak , tapi since course aku related dengan banyak benda so purchasing pun 'masuk' jugak . this one was for Purchasing & Supply Chain Management class .

2. Holiday Villa Hotel, Alor Setar


i've been here too . this one pulak sebagai the one who handle the maintenance . maksudnya , kami kena ambik tau and gather information regarding maintenance and macam mana depa handle bahagian maintenance from A to Z . this is for Management & Maintenance of Building class . 

3. Mahkamah Tinggi di Georgetown



walaupun pemergian ke Penang tu cuma disebabkan assignment untuk bangunan bersejarah , tapi best apa . lagi -2 pergi dengan geng yang sekepala . macam tadi jugak , bertambah exciting tu . walaupun dalam perjalanan to the next destination tu kami terserempak dengan satu kemalangan ngeri yang memang aku tak boleh lupa sampai sekarang sebab kemalangan maut . aku memang tak boleh tengok benda-2 ngeri ni . nanti asyik terbayang je . and waktu tu aku silap sebab sifat ingin tahu mengatasi segalanya . sekarang , hambik ! siapa suruh aku berani sangat masa tu . hish ! sebelum lupa , this one pulak untuk Building Facilities System class .

kalau perasan , group aku semua orang yang sama kan . haha , takkan terpisah empat sekawan gila-2 rambut tak sama tapi satu kepala tak sedarah tapi bersaudara takkan terpisah . kami bebas merantau merata-rata merayau-rayau mencari jati diri bersama selamanya . kami buddies . kami takkan terpisah . sebab tu la . ^_^

#final year di UUM
yeah , tahun 2013 was my final year di UUM terchenta ni . memandangkan tahun terakhir ni , maka banyaklah jugak kenangan yang dicipta supaya boleh disingkap di kemudian hari buat tatapan di kala sunyi dan terkenang sejarah lama . ceh , ayat memang cannot go betei ! untuk sem last ni , kami pun spend time together , amik gambar sama-2 like there is no tomorrow for us .




thanks a lot mummy for the beautiful peach shawl . selesa . and last , we have the same thing . lepas ni dah tak boleh nak amik gambar macam ni lagi dah . final year yang menyedihkan . nanti bila dah kerja mesti terkenang-kenang , terbayang-bayang . umpama kenangan mengusik jiwa . and waktu aku tulis entry ni pun , kami menunggu hari je nak balik and tinggalkan UUM yang dah lebih 3 tahun kami huni . last , mesti rindu everything here after this . 


Thank you for reading this entry !

6 comments:

  1. seronoknya jalan2... langkawi xpernah pg lagi.. teringin nak pi tgk apa yg ada kt sana... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok .. ni pun sebab dah belajar kat kedah ni . kalau tak, tak taula bila boleh sampai sini .. :)

      Delete
  2. seronokkan pergi trip dengan kawan2, hehe.. kite pergi langkawi jugak aritu.. best!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...