About Me

My photo
call me fadh , March '90 , Johorean , UUM , Bachelor of Technology Management (Hons.)

Monday, December 26, 2011

aKu, diA & meReKa pArt 2

assalam....
selamat.....ape ek?? petang ke ni..?
fine...whatsoever...
ok...hari ni...
waktu ni...
saat ni....
saya bercerita lagi...
lagi dan lagi...
(adooiii....macam lirik lagu la pulak...)
haha...APA AKU KISAH ??

ok, sambung ceriter tadi...
hari ni saya terpanggil lagi untuk membebel kat ruangan yang paling saya suka ni.....
yang saya panggil ruangan untuk mencarut....haha
boleh ka gitu ??
boleh je bg saya....ahaks...
fine, hari ni saya nak membebel.....
opsss.....bukan membebel...tapi meluahkan perasaan.....
perasaan......rindu.......hehe...
yes, i admit.....saya rinndduuuu sangat-sangat kat mereka-mereka ni.....
ye...ye...saya akan cerita satu-satu....
mula-mula....


ye...first, saya rindu kat budak ni....
hei...bukan adik saya tau...tapi sepupu....
dia slalu kat rumah saya...sebab....mak saya yang jaga die ni...
so, sebab tu saya rapat sangat dengan die.....
anyway, nak tau knape muka die macam tu?
haha....ni namenye muka taknak pegi sekolah @ kena paksa pegi sekolah....
huhu....saya la yang paksa tu....ahaks...:)


haa...yang ni pun same....
mak saya jaga jugak budak ni...
sebab ni adik kepada budak kat atas ni...
so, function same la...
die hari-hari kat rumah saya...
kirenye....ala-ala tempat bermain memandangkan saya tak ade adik perempuan....
(im the only daughter ok.....uhuk..)
pssttt...nak tau?
ni keje saya yang memakaikannya tudung sebegini...huhuhu...peace...


comellll...............
huuu....saya rindu kat si comel ni....
rindu saat-saat saya jadi babysitter die for few days....
comel tau die.....geram sangat...
rase nak cium die banyak kali......
rindduuuuuuu.....


yeah....
ni lagi sorang....
tau knape rambut die macam tu?
tu sebab saya baru lepas buli die.....hahaha....
pastu kena amek gambar pulak....
nasib baik die nak....huhu....
ha....dulu kecik-kecik......ssh sangat nak dekat dengan die ni...
setiap kali nak dekat mesti die da lari dulu....
sekarang toksah cakap la....
die pulak yang datang kat kite...
bagus kan macam tu ? huhu....
kalau la saya ade kat rumah, mesti dengar mereka-mereka ni panggil "kakak!"....
huhu....choopp!
jangan ngade-ngade tanye knape ok....
of course la sebab saya ni lagi tua dari mereka-mereka....
sebab tu la mereka-mereka ni panggil saya kakak....hihihi...
ow yeah....ade lagi satu bende nak habaq ni......
sekarang.....saya dah tak payah rindu-rindu dengan Cik Ted saya ni......


sebab.....dengan susah payahnya saya dah bawak die merentasi Lebuhraya Utara Selatan tau.....
so, sekarang ni die da selamat ade dengan saya....:)
suke3....
so, tak risau da....
ha...ye...ade lagi satu....
(choi, brape banyak satu da.....)
ohoi....saya punya suka la....huhu....
ok, of course la kan orang yang paling saya riinndduuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....
MY PARENTS la.....
lame suda saya kat sini....
but its ok la....
kurang sebulan dari sekarang saya akan balik ke pangkal jalan....
habiskan exam dulu ok....
(dah tau nak exam pun masih sibuk nak update blog kan....)
hihi....saya memang suke macam ni.....
kan dah kate tadi....
MELUAHKAN PERASAAN.....haha...

ok....cukup la sesi meluahkan perasaan untuk hari ni.....
conclusionnye, saya riinnnduuuuuuuu orang-orang yang saya sebutkan kat atas ni......
FULLSTOP !



Friday, December 23, 2011

tAk rETi...

assalam....
saya nak membebel lagi kat sini...
yes, i admit !
saya memang TAK RETI @ tak pandai nak buat header...
tengok la atas ni...
bukan header pun...
ok fine...
lagi satu, saya TAK RETI nak susun gadget kat blog saya cantik-cantik...
serius memang TAK RETI @ tak pandai...
ok...
sekian untuk hari ni..... :)

sAya SayAnG blOg saYa...!!!!

assalam.....
all beautiful people....
yeah...yeah...yeah....
ok....saya memang nak melalut kat sini lagi...
tapi kali ni tak nak panjang-panjang...
(jangan tipu la FADH !)
haish....betul la...saya tak tipu kali ni...
tak percaya tunggu...........

ok, kali ni saya nak komen sikit pasal blog saya.....
(boleh ke ni komen blog sendiri ??)
fine...saya punya suka la...huhuhu....
saya cuma nak komen sikit pasal blog saya yang dirasakan terlalu simple....
ohho....don't deny it...
memang simple pun kan....
ahha....saya dengan ini nak cakap...

SAYA SAYANG BLOG SAYA !!!

ye...itulah kenyataannya....
saya memang suka blog saya...
saya memang sayang blog saya....
biarlah simple pun...
tapi saya suka yang macam ni...
tak crowded n tak semak mata memandang....
betul tak???
ok, sape setuju angkat kaki tinggi-tinggi sekarang jugak !!
huhuhuhu......
ok, tu je saya nak cakap...
see...betul kan saya cakap tadi...
kali ni saya nak cakap sikit je....
(ye...ye...ok...mengalah !)

hahaha...sekian....
akhir kata dari saya....


SAYA SAYANG BLOG SAYA !!!  :)


Wednesday, December 21, 2011

HAPPY BIRTHDAY..!!!

assalamualaikum wbt....
salam sejahtera...
salam 1Malaysia....
(macam nak berceramah pulak saya ni kan...abaikan!)
ok, terlebih-lebih dahulu, saya nak habaq mai la ni....
mesti ade yang pelik kenape entri kali ni pasal birthday...
betol x??
(ok fine...buat2 terkejut je ok...)
takde la....of course la ade birthday someone....
saya??
yeah...tepat sekali KESALAHANNYA......
bukan saya la...
tapi mereka-mereka ni....
atau dengan sukenye saya katakan kanak-kanak riang ni....
ha....kamoo orang mesti mau tau sape kan....
ok, meh sini saya bagitau....
mereka-mereka yang saya maksudkan ialah............
(kasi bunyi sikit itu dram......huhu)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

tak lain tak bukan...
cik Siti Aishah Paiman & kembar lain parents dia cik Siti Nur Afiqah binti Dahlan.....
yeah....tepukan gemuruh untuk mereka...
haip, untuk ape tepuk tangan segala ni...
ok fine...saya mula melalut....
kalau kamoo orang nak tau orangnye yang mane, meh sini saya tunjukkan....


thats it...yang berbaju PINK itu ler yang namenye Aishah Paiman ok...
yang baju merah itu SAYA ok....
member baik dari sem 1 ni wei....
kawan gaduh n kawan manja2....haha...
manja ke????? persoalan di situ...huhu....
ok makcik, sempena ko suke sangat dengan Angry Bird, so amek la ko punye kek Angry Bird ni ae....
penat ni aku buat kat internet....huhuhu...


ok next, saya mau cerita pasal "kembar"nye pulak....
ni dia....


haa....see that...
namenye Siti Nur Afiqah....
ni kawan merangkap coursemate saya...
ok, rasenye tau suda kan yang mane orangnye....
yang tinggi sket tu ok....
almaklumla...saya pun "sangat tinggi" kan....so, tau-tau je la....ok???
oleh kerana hang pulak minat sangat-sangat @ fanatik gila bapak dengan kereta....
so amek la kek kereta ni ok....:)


ok, kawan-kawanku sekalian....
saya dengan ini ingin menyampaikan sepatah dua kata untuk mereka.....
ehem-ehem....
korang...... HAPPY 21th BIRTHDAY......!!!!
semoga ALLAH swt merahmati setiap apa yang kamoo-kamoo lakukan...
jangan nakal-nakal....
belajar rajin-rajin...
jangan putus asa...
jangan sedih-sedih...
ingat pesan orang tua...
lagi............
ape ek???
ok la, yang sewaktu dengannye.....

hahaha....ni je yang mampu saya beri untuk mereka-mereka....
sory korang....saya hanya mampu merancang....
huhuhuhu.....


ahha....saya dengan ini mau juga letak gambar saya yang ikhlas dari hati untuk mereka-mereka ni....
(ahaks....perlu ke????)
ok fine....ade saya kisah????huhu

orait....saya tak tau nak membebel apa lagi kat sini...
kalau saya membebel banyak-banyak nanti takut kamoo orang bosan  pulak nak baca....huhuhu
ok, sampai di sini saja pertemuan kita kali ini....
semoga berjumpa lagi di masa akan datang....
(haha...kenapa la saya cakap macam ni kan......huhuhu)

ok stop, sekian saja untuk kali ini....
salam penuh kasih sayang dari saya......:)


Tuesday, December 20, 2011

HidUp sAyA, cArA SaYa....

assalam....
all beautiful people....
first of all, seriously its been a long time since i last updated my blog...
disebabkan kesibukan yg entah bile nak abis....
disebabkan ketiadaan idea nak menulis...
disebabkan kemalasan yang melanda nak mengarang....
disebabkan.....
ok stop...
(brape banyak 'disebabkan' da....)

di saat jam tepat menunjukkan pukul 4.41am 20 Disember 2011 ni, tetibe je rase idea tengah datang nak menconteng semula kat sini....
tapi nak conteng pasal ape?

ok first...
its about my ko-k...
apa tu ko-k??
eh hello...jangan nak perasan yg ko tu da last sem sangat nak tanye 'ape tu ko-k' la Fadhila Ismail...
fine...saya dengan ini nak cakap je ko-k sem ni dah habis...hih3...
so, lepas ni tak payah susah2 nak kluar pagi-pagi sebab nak pegi ko-k je ok...
lagi satu, dengan senang hatinya saya boleh cakap "I LOVE WEEKENDS"...
sebab....hei, of course la sebab ko-k dah habis...
apepun, ko-k sem ni best...
sebab............best la...
dengan kawan2 yg sentiase ceria...
silibus yang agak mencabar...tp tetap best wa cakap lu...
cuma saya je yang sangat malas berlatih...
eh, lupa pulak...
kamoo orang tau ke saya ko-k ape ni??
haha.....
bagi yang tak tahu meh sini saya bagitau....
my ko-k is...... (dengan bunyi dram sket...)

SILAT GAYONG...

ahha...tak suspen pun sebenarnye...
biase2 je kot...
ok, jangan pulak kamoo orang ingat saya dah blaja silat ni sesuke hati boleh hentam anak orang...
oh tidak....
yes its true, i love martial arts but it doesnt mean that i can pukul orang ikut suke hati...
tengok keadaan la bro.....huhu.....
and lagi satu yang kawan2 saya slalu cakap, ehem2, macam ni bunyinye....
"ko ni nampak je lembut, tapi ade silat rupenye..."
ok, terima kasih pada mereka2 yang berkata begitu....
(cewahh, ayat skema sket)
credit to u all...:)
tapi hakikatnye, lembut ke saya???
haha...saya tak rase macam tu pun....huhu....
respon saya, whatsoever.....:)
sebabnye...i really love my ko-k...
sebab kawan2 and of course cikgu yang sangat sporting....
you're the best la Cikgu Sham...huhu....
ok, taknak cakap banyak sangat pasal ni....
walaupun sebenarnye da banyak pun..
tengok je la gambar ni....


gambar kenangan hari last ko-k...:)
with my sporting Cikgu Sham yang berbaju biru n my friends...
ok, thats the first story...

second....
well, well, well.....
it is still 'bout my life in campus...
for sure its about my examination that is just around the corner....
tp masih jugak dengan tutorial yang entah bile nak abis...
sabor je lah.....
exam makin dekat, tapi banyak lagi yang tak settle....
yang buat saya rase tak tenang nak fully focus on my notes sahaja....
kamoo orang mesti nak tau kan tarikh exam saya....
ni dia....

Process Writing - 31/12
Marketing - 2/1
Human Resource - 8/1
Accounting - 14/1
OB - 17/1

what i like my exam schedule is....'gap'nye yang sangat cantik...
tak perlu nak rushing sangat...
tak perlu nak risau sangat...
tak perlu nak......nak ape ek??
ok fine...tak tau ape...
yang penting saya suke....
lagi 1 sebabnye cume 5 paper je for final walaupun sebenarnye saya ade 6 subjek utk sem ni...
haa....mesti kamoo orang nak tau kenape @ pelik kan??
haha....takde la...
lagi 1 paper which is "Engineering Drawing Interpretation" tak memerlukan final exam...
ceh, tak memerlukan ke?? memandai je aku ni...
tapi hakikatnye memang takde pun...
hahaha...senangnye hati saya....
kamoo orang ade macam ni??
kamoo orang jangan jeles tau....
ye..ye...ok...saya tau....
kalau ade kamoo orang boley bagitahu saya lepas ni ok...
fullstop..:)

next, which is the third one....
the main point for this one is "I REALLY MISS MY HOMETOWN!"
especially MY PARENTS....
mesti kamoo orang ade dengar kan....
JOHOR sekarang tengah hujan yang sangatlah lebatnye...
sape la yang ajar aku BM ni...failed...opss, jgn salahkan cikgu  yang mengajar...
saya dari jauh hanya mampu berdoa supaya mak n abah tak ape-ape...
saya tak mampu nak buat ape-ape...
mak n abah jaga la diri baik-baik ae...
tak lame lagi orang balik tau.....:)
ok, taknak lebih2....nanti ujan pulak kat sini...huhuhu....

ok....saya tak tau nak melalut ape lagi kat sini....
cukup la kot setakat ni...yang penting saya dah kembali dengan entri yang baru dalam blog ni.......
daripada sebelum ni yang seolah terbiar tak bertuan...
macam yang saya cakap kat ataaass tadi.....
(pi tengok balik, malas nak taip balik...huhu)
fine....lepas ni nak sambung study.....
kamoo orang jangan ingat saya tak tido pulak....
bukan tak tido ok...
saya tido suda...tapi terjaga n menghadapi kesukaran nak tido balik....ngee~
ok stop, cukup la melalut...
akhir kata dari saya.....
jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri............
(haha...pinjam ayat dalam TV...:))


assalam....
for all beautiful and handsome readers....:)

p/s : juz ignore 2 @ 3 entri sebelum ni....hanya melalut semata-mata....ter'over' layan feeling begitu la jadinye...hik3...:)

Sunday, November 20, 2011

KisAh HaTi..

kisah hati ini...
hanya empunya diri yang mengerti...
hanya empunya diri yang mengetahui...
dan hanya empunya diri yang merasai...
tentang pahitnya rasa hati ITU...
sakitnya rasa hati ITU...
sakit yang tak tertanggung...
sakit yang hanya diketahui sejauh mana sakitnya oleh hati ITU...
cukup puas aku menangisi...
cukup puas aku meratapi...
aku ingin kenangan pahit itu berlalu pergi...
tapi apakan daya...

cukuplah dengan 'hadiah' yang diberikan...
takkan ku lupakan sampai bila2...
buat yang berkenaan, semoga berbahagia dengan pilihanmu...




Sunday, October 16, 2011

biLa beRbiCaRa tEntaNg HaTi..

bila berbicara tentang hati...
aku termangu...
apa yang hati itu ingin katakan?

bila berbicara tentang hati...
aku terfikir sendiri...
apa yang dimahukan oleh hati itu?

bila berbicara tentang hati...
aku terkenang...
apa yang pernah hati itu rasakan?

bila berbicara tentang hati...
aku sendiri tidak pasti...
apa yang hati itu masih lagi tercari-cari...

hakikatnya...
hati itu memerlukan ruang untuk berbicara, meluahkan apa yang selama ini terpendam di dada...
hati itu mahukan tempat untuk mengadu...
kerana hati itu pernah merasakan betapa sakitnya dilukai dan dikecewakan...
hati itu masih lagi tercari-cari ketenangan yang hakiki...
ketenangan yang abadi...

namun...
apalah daya sekeping hati itu...
yang tidak akan pernah mampu untuk berkata-kata...
melainkan hanya mampu tersimpan di dada itu...
walaupun hati itu tetap meronta-ronta untuk menyedari sesuatu tentang itu...
tentang HAKIKAT itu...
yang entah bila akan ketemu...


salam sayang...:)

Friday, September 16, 2011

biLa aKu kEmbaLi..

assalam untuk semua...
selamat membaca untuk mereka2 yang sudi nak singgah ke sini...
tak kira la sama ada yang mengenali atau tidak mengenali diri ini..
yang penting kita happy...
opsss!ade kaitan ke??

so, di kesempatan yang ada ni saya nak sampaikan satu berita baik sket...
eh..baik ke??
beritanya adalah.....

saya nak ucapkan selamat ber'blogging' kembali kpd diri saya sendiri...
haha....berita baik x ni??

ok fine...baik bagi saya je kot...
huhu...wutever la ek...
yang penting kita enjoy...huhu...

lepas sekian lama x ber'blogging' ni,lain pulak rasenye...
yelah, nak sesuikan diri dengan keadaan persekitaran...
ceh,persekitaran ke??melalut je aku ni...
bukan la wei...

tapi ok jugak bila lame x ber'blogging' ni..
boley ceciter byk2 sket...
tambah2 plak lepas cuti panjang ni...
3 bulan woo...
manyak panjang punya cuti...
cer cakap, bile lagi nak dapat cuti panjang macam ni??
susah kan....

sebenarnya banyak nak ceciter nih..
tapi, bila dah banyak sangat, tau2 je la kan...
x tau nak mula dari mana...
so, nak citer ke xnak ek??
kamoo orang rase macam mne??
huhui...boley plak tanye macam tu kan..

ha..saya tau macam mane nak settle ini hal..
kesimpulannya, cuti selama 3 bulan di rumah sendiri ni memang sangat enjoy..
puas sangat2..
kat rumah pun rilek jek...
x payah nak beratkan otak nak fikir itu n ini..
enjoy beb...
tambah2 plak, jumpa musim raye...
memang syiok...
paling syiok tu ofcos la tang makan tu..
bak kata iklan astro tu, 'macam2 ada'..
sronok sangat makan sampai tak sedar berat badan makin naik...
opss!alamak..kantoi suda...
huhui..jangan bagitau orang tau..diam2 suda..
hihihi..

ok la, niat di hati nak ceciter memanjang lagi..
tapi apakan daya...
kepala dah x sanggup nak menongkat..
mata dah makin memberat..
ape lagi, tido je la yang jadi pengubat..
so,selamat malam..
assalam utk sume...:)

Saturday, June 04, 2011

kEnanGaN tErinDaH Di tErenGgaNu..

assalam..
pertama-tama sekali sy nak ucapkan alhamdulillah...
sebab ape??
sebab habis suda program sy di Terengganu..
sangat best program tu..
tapi bukan senang woo nak uruskan program macam tu..
berbulan-bulan merancang..
akhirnyer sampai hari program,semuanye berjalan lancar..
walaupun ade kejadian yang tak diduga dah berlaku..
biase la..
sebagai manusia biase,kite hanya mampu merancang...

sepanjang program ni,kami orang dapat kuarge angkat...
ok la kuarge tu..
dapat pulak kakak yang otai..
memang best la..
pusing bandar tengah2 malam dengan adik-beradik angkat..
tu sume tak jadi hal bagi die..huhu...
best tuu..
bak kate die.."rilek la,malam masih muda"..
woo...terbaek la..huhu...
so,ape lagi...
kami orang pun kuar la jugak walaupun dah tengah malam..


gambar ni mase kami adik beradik jalan2 petang tu..
best kat situ..
tenang je...
sesuai untuk orang yang tengah frust...
macam 'orang tu'..huhu.....
(pada orang yang berkenaan tu kalau kamoo terbace entri ni,paham2 la yek..huhui)
eh,kejap2..
lupe pulak nak perkenalkan adik beradik angkat sy nih..
ala,orang2 kite jugak..
kak ros,kak wina,afiq n azfar...


ni lah dia kuarge sy...
tp syg,sorang lagi tak dapat dikesan plak...
ahaks(mane ntah dia pegi nih,huhu)
sepanjang kat sane,aktiviti memang best..
tapi hari kedua program agak fenin sikit..
sebab melayan budak sekolah rendah nih..
atooyai..
fenin kepalo den melayan kerenah mereka2..
mereka2 ni sangat2 'aktif'...
tp kami orang sabo je la...
nak marah,anak orang tu...
tak boley woo...

tapi ade satu kejadian yang kami orang tak duga dah berlaku..
kluarge dari salah seorang peserta meninggal dunia...
sangat terkejut waktu tu..
walau macam mane pun,Al-Fatihah untuk keluarge tersebut..

so far,ok la..
semua aktiviti berjalan lancar..
bile habis aktiviti,lega sangat2..
so,tinggal jalan je...
jadi,dengan bangganye sy nak cakap...'yahooo!"...
kami orang nak pusing Terengganu...
(psst,kamoo orang jangan jeles ae.....hihihi)
tapi sebelum tu ade citer best...
malam terakhir kami orang kat sane,tengah2 malam tu la kami orang pegi picnic...
kat jeti pulak tu...
best woo....cuba kamoo orang cakap,bile lagi nak dapat moment macam ni?
susah kan nak dapat...
picnic tengah2 malam kat jeti sambil menikmati angin malam...
ceewahhh!ala2 jiwang gitu..huhu

ok,mula2 sekali kami orang ke Muzium Negeri..
kat situ macam2 ada...
tapi takde gambar la..
sebab kat situ kamera tak dibenarkan woo...
ok fine,takpe....

next,kami orang gi pasar payang plak...
takde ape sangat pun kat situ..
tapi geram sangat2...
kamoo orang mesti tak tau kan sebab ape...
sy geram sebab......
baju batik kat situ cantik2 sangat3.....
haish,kalau la saya banyak duit...
semua saya nak beli...ahaks...
(hmmm...kene kawin ngan orang kaya dulu ni...huhu)
tak sempat nak buat 'photoshoot' kat sini sebab cameraman ntah ke mane...
aik,logik ke alasan tu??wutever la ek...
yang penting dapat jalan...
satu kepuasan....
huhuhu...

destinasi kami seterusnye....



tadaa...
nilah keindahan masjid kristal...
cantik woo...
sape yang dah penah pegi mesti rase 'waaa...cantiknye..'....
betul tak???ahaks...
alang2 dah kat sini kan,kami orang masuk ke Taman Tamadun Islam..
best gak dalam nih..
macam2 replika masjid dari macam2 negara ade dalam nih...



tengok tu,sy dah sampai Taj Mahal...
'bangga'nye sy....hahaha...
tapi ade yang tak best pulak kat gambar nih...
nak tau sebab ape??
sebab....ade orang tu sibuk nak interframe gak dalam gambo ni...
haish,menyibuk jek kan....
ok,tak nak cakap lebih2 sebab nanti orang tu marah sy lagi...
walaupun sy rase 'ade aku kisah kamoo marah aku ke tak???'....
huhu..
banyak lagi la replika yang cantik2...
antaranye....


ni name dia Masjid Xian di China..


seterusnye sy 'terbang' ke Masjid Kul Sharif di Rusia...
cantik kan masjid ni??
kubah warne biru yang buat ianya cantik menarik tertarik kau memang da bomb...
hihi,sebenarnye sebab sy suke warne biru...ahaks..
oppss,kantoi suda...



ok..kite berehat sebentar sebelum sy 'terbang' ke tempat yang seterusnye...
hahaha....jgn mara ye....
layanz....


ni kalau tak silap sy Masjid Sultan di Singapura...
cantik jugak...
agak panas ye tempat tuh...
(sebenarnye dalam gerimis..tapi sebab nak sangat,layan je la...)

so,pecaye tak sy dah sampai tempat tuh???
buktinye ade dah...
yang sy pegang tu pasportnye la...
ha...caye kan sy dah sampai....
haha..ape2 la...layan je ek....


fuh...penat gilak2 ah...
besar tempat nih...
see that...muke sy yang kepenatan...
tapi maintain senyum...
sebab tak perlu kata apa2...
hahaha...wutever la yek...
 sebenarnye banyak lagi gambar...
tapi cukup2 la yek...
takkan nak upload semua kat sini kan...
nanti bosan pulak kamoo orang tengok muke sy...haha...

malamnye kami orang pun gerak balik ke UUM...
disebabkan penat yang tak terkate dah penatnye,sy tido sampai tak ingat dunia...
eh,sy je ker???
orang laen tak ke???
haha,entah ek,bukannye sy tau...
'tak sedar diri' suda...
(teruknye sy kan...tido mati...hahaha...)
tak sedar pun dah sampai DPP nih..
so,'trime kasih' la pada orang yang sudi jerit tu untuk bangunkan sy...
'trime kasih' sangat2..=)

so,itu la sepanjang perjalanan kami orang di Pulau Duyong,Kuala Terengganu..
so far,memang best...
best woo...tak tipu..cume penat je...huhu

ok la...sekian saje entri kali ni...
nak citer banyak2,nanti kamoo orang bosan pulak...huhu....
so,sekian saje untuk entri kali ni...
lagipun tak tau dah nak tulis ape...ahaks...
ok,salam sayang dari sy....=)






Friday, May 27, 2011

aBiS SudA seMesTeR ni..

assalam..
pertama sekali saya nak ucapkan alhamdulillah sebab akhirnye habis sudah exam..
atau lebih tepat lagi habis sudah lah sem ni..
yahooo!!
seronoknyer rase.....huhui..
(ehem,sebenarnye dah lame pun habis exam nih..baru berpeluang nak ceriter kat sini..ahaks)
so,lepas nih boleh lah saya enjoy..
erk??enjoy ke??
haish..belum lagi la..
ade lagi kerja yang menanti..
(waa,baru rase nak enjoy..huhu)

mesti ade yang curious kan??
keje ape la yang saya buat nih..haha..
almaklumlah,kite ni nak pegi Terengganu.
yahoooo!!seronoknye!ahaks...
tinggal nak buat sentuhan terakhir je nih..
sebelum kami semua bertolak ke Terenganu..
tak sabar weh..
walaupun dalam hati meronta nak balik je..
tapi takpe la..
berkorban apa saja demi DPP PROTON ku yang tercinta..
ceewaahh!tapi memang wa sayang sama lu la PROTON..huhu..

tapi kiri kanan depan belakang bilik saya dah sunyi woo..
sunyi giler..
kalau malam lagi lah..
eeii,,seram je rase..huhu..
well..well..well..
kalau dah sunyi ni kan..
almaklumlah,mula la timbul macam2 perasaan dalam diri ni..
mesti kamoo orang nak tau kan ape perasaan tu??huhu..
mesti la perasaan sayang,cinta,semua2 tu lah..
haha..ops!mengarut suda..
of kos la bukan itu..
apa la..
yg ade sekarang ni perasaan takut..sebab sunyi suda blok tempat saya ni..
then,perasaan  tak sabar nak gi Terengganu..wink3..
next and the very last is,perasaan yang sekian lame ku pendam..
ape lagi kalau bukan rase RINDU.....ngan family saya kat kampung tu..
 rindu yang teramat rindu lah..
kalau mengikut kiraan saya,lagi 12 hari nak balik..
haish,cepat la mase berlalu..
tak sabar dah ni..

terbayang je depan mata suasana kampung..
yang indah lagi permai..
ceewaah!!yalah tu..huhu..
ish,ape nih..betul what..
nak tau ape perasaan biler duduk kat umah sendiri??
perasaannye adelah...
jeng3..

tak payahlah citer..
nanti tak cukup pulak column ni..huhu..
haila,kalau tak ceriter pun,mesti dah tau punyer lah..
almaklumlah,rumah tu tempat paling tenang dari segala masalah yang melanda..
(ayat skema la pulak..ahaks)
tu bagi saya la..
kalau ade yang tak setuju tuh,terserahlah..huhu..

hmmm...
ape lagi nak ceciter kat sini yek..
kamoo orang ade idea tak??
haha..boleh pulak macam tu ye.huhu..

saya rase cukup la sampai sini dulu..
takde idea suda nak tulis ape..
tapi,tunggu la sikit mase lagi..
saya pasti akan kembali..
dengan ceriter2 menarik..
dari..
Pulau Duyong,Kuala Terengganu..
tempat yang saya akan lawati sikit mase lagi..
so,dah tentu saya akan kembali dengan ceriter2 mnarik nanti..huhu..
ok la,salam sayang dari saya..
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
nantikan.................:)

Thursday, May 19, 2011

di ketika itu & ini..

assalam sume..
bertemu lagi kite di ruangan yang x seberapa ni..
lame rasenye tak mencoret di sini..
sampaikan ade yang bertanya,
"x update blog ke?"
huhu..bukan xnak update..
tapi penulis(saya la tuh) masih dalam mood exam..
so,x cukup mase nak cari idea banyak2..
(caye x alasan ni??huhu)
pape je la ek..

hmm..ape nak cakap ek?
pasal exam??
haish..(sebenarnya x abis exam lagi ni,ahaks)
tapi demi mengubati kerinduan korang pada saya(ceh,konon la tuh..plez deh,uhuk2) maka dengan itu dy pun muncul la kat sini..ahaks
setakat saat ni,saya ade two more papers to go..
dua paper yang tough..
oh tidakkkk...
takut jadi macam semalam la..
keluar dewan periksa dengan muka ketat(sebab susah lah,aiyoo)
takut menghadapi saat2 macam tu..
(eh,saat2 tu??ape tuh??)
haha..paper yang susah la..apa la..
tapi itoo dah lepas..
so,redha je lah dengan result yang bakal keluar nanti..
sebab,i've done my best..
saat ni,saya hanya mampu berdoa semoga diterangkan hati pemeriksa untuk menanda kertas jawapan tu dengan lapang dada..(mudah-mudahan)

next,cite pasal wayang..
ye,pasal wayang..
sebab saya baru lepas tengok wayang minggu lepas..
(x ingat pulak hari ape,aiyoo)
disebabkan filem 'kongsi' baru keluar panggung n tengah meletops sekarang ni,saya n kawan2 pun pi la kuar nak tengok citer tu..
(semangat ni nak gi tengok,huhu)
sampaikan ade sorang tu punye la laju dia berjalan..
sebab excited gilak2 nak tengok..
tapi saya rilek je..(waa..dalam hati x sabar juga..wink2)
biase la..control2..ahaks
tyme dah sampai tempat tuh,OMG!!
ramainye orang..
ramai sesangat..
then,tengok kat skrin,FULL HOUSE??
ok fine..
full house la,selling fast la..
oh tidakk..
saat tu,saya rilek jek..
(tapi dalam hati kecewa habis..huwaa)
xpela..dah bukan rezeki nak tengok tyme tu..
next tyme kan ade lagi..huhu..
tapi ade satu lagi movie saya nak tengok sangat2..
eh,tak..bukan satu,tapi dua..
nak tau ape??
ape lagi,yang tengah hot@meletops sekarang ni la..
tak lain tak bukan..Nur Kasih The Movie..toink2..
waa...sangat best ini ceriter..
(ceh,cakap macam dah tengok jek..)
tapi tau ma..drama pun best,movie lagi lah..
waahhh...x sabar nak tengok..huhu..
next is ceriter mengenai hero faveret saya..


tu diaa...
my lovely Harry Potter yang bakal menyusul x lama lagi..
wah..sukenyer..
mesti la suke,fanatik nih..
x penah miss lagi lah citer ni..
sume ade dalam simpanan..
(sebab saya suke sangat..)
x sabar kot nak tunggu..huhu..
tapi sebenarnye dah tau macam mane citer dia..
macam mane tau??mesti ade yang nak tanye macam tu kan..huhu
sebab saya dah bace la novel dia..
ending dia....
haha,mane boleh citer..
x suspen la camni..
cume dengan sihir "avada kedavra",dia dah boley..
siape dia tuh??
huhu..nak tau,tengoklah sendiri nanti..ahaks

then,bile jalan2 tuh nampak la pulak cik ted besar gilak2..
(sebenarnye dah lame nampak,saje jer nak citer sekarang..ahaks)
geramnyer....
almaklumla,saya ni penggemar cik ted..


ha..tengok..besaq kan..
lebih besaq dari saya..ahaks..
haish,geramnyer..
teringat pulak ngan cik ted saya kat rumah..



rindunyer kat dia..
balik nanti confirm nanti saya peluk dia kuat2,huhu..
tak kasi can punyer ngan orang lain..
(sape orang lain tu ek??apa2 la..)

oklah..saya rase dah cukup banyak untuk entry kali ni..
yang kononnya demi mengubati kerinduan korang pada penulis..
(ceewah!!)
konon la xde idea tadi..
tapi bile dah start menekan keyboard ni satu persatu,haish..macam xnak brenti pulak..ahaks
tak kisahlah..yang penting,kite enjoy..
ataupun..
yang penting kita happy..happy..happy..
oppsss!terlebih suda..ahaks
jumpe lagi di laen mase..
assalam...
ambik la smiley yang x seberapa nih..
yang penting,ikhlas dari hati..:)

Saturday, May 14, 2011

diA..

alkisah bermula di suatu tempat..
kat situlah bermula titik perkenalan..
mulanya malu2..
lama2..eh,makin mesra..
ni yang suka nih,huhu..
baik orangnya..
saya suka la dengan dia ni..
suka sangat..
ingaktan saya sorang..
rupanya ramai lagi..
ingat lagi masa mula2 kenal..
ada la satu program ni..
saya ni takde la pandai sangat nak mengedit tagname ni kan..
(1st tyme sbnrnye..huhu)
lalu dengan rela hatinya dia pun tawarkan diri nak tolong..
suka la saya..
suka sebab ada yang sudi tolong saya yang tak reti ni,huhu..
bermula dari situ,makin hari makin rapat..
sampai hari program lagi la,nak rapat je rasa dengan dia ni..opss!
biarlah,yang penting saya suka..
kan3?hihi..

bila program tu dah abis,saya still berhubung lagi dengan dia..
mana boleh putus macam tu je kan..
tak boleh,nanti saya sedih..
sebab dia dah semakin dekat dengan hati saya ni..
lagi2,kita selalu pegi kelas hari selasa sama2 kan..
huhu..

baru2 ni,ada satu program..
dia ajak saya jadi ajk..
saya pun setuju..
kat program tu lagilah kite bertambah rapat..
betol x??
lepas habis program tu,kitorang pun balik ramai2..
tapi saya jalan sebelah dia..
hihi..

tapi..
saya tahu,dia dah tahun akhir..
last sem pulak tu..
sedihlah saya macam ni..
kalau boleh nak dia ade je kat sini..
janganlah pergi..
tapi,mane boleh macam tu kan..
sebab..
setiap pertemuan pasti ada perpisahan..
walaupun dalam hati meronta sambil berkata..
"kakak....jangan tinggal daku..."



haa..jangan salah sangka..
saya cerita pasal dia la..huhu
ni la kakak saya kat UUM ni..
almaklumla,saya ni anak tunggal perempuan..
takde kakak..
adik perempuan pun takde..
huhu..ape nak buat..
dia ni pun dah macam kakak saya sendiri..
huhu..boleh tak macam tu??
kakak jangan lupa kite tau..
eh,bukan kite je..
yang lain jugak..huhu
mesti rindu kat kakak nanti..
sob3..sedih la pulak..huhu
ok la,tak mau la sedih2..
ada jodoh,mesti jumpa lagi kan??
erk???

salam sayang dari saya..(^_^)

mane??

mane peginye nota itu??
puas mencari..
puas meneliti..
puas meneroka..
oh tidak.....
tak mungkin hilang begitu sahaja...
hmmmm.............
sedey ni....:(

Saturday, May 07, 2011

aKu, diA & meReKa pArt 1

hari ini..
pada waktu ini..
di sini..
rase terpanggil pulak nak menulis kat sini..
(sambil2 study la ni)hoho
periksa tinggal beberapa hari je lagi..
atau lebih tepat 2 hari je lagi sebenarnye.. 
takut gak sebenarnye..
(ceh,dah tau takut xnak study betul2..masih nak main2)
hehe..biase la..lumrah manusia..huhui
dah terlanjur bercerita kat sini,nak cerita la sekali tentang kawan2 sy kat UUM yang bermacam2 course ni kan..



ecah!!
haha..pelik x nape gambo hang boley ade dlm entry aku ni??
curious??huhu
rase2 aku dapat dari mane?
haha..xyah la fikir yek..
sebab aku tau ko kan nak exam 7hb ni..
bwat semak la pulak kalau suruh ko fikir kan nti..
al cerita sket,ni course finance..
eh salah..'budak' ni course finance..
haha..cantek sket ayat...
orangnye sangat la sibuk..
(psst..hopefully bakal jkps tahun depan,haha..jangan marah ecah,cepat tua)
lagi satu,dia ni garang giler..
(hei,garang2 ko aku lg garang la,,hoho)



ha..yang ni pulak fadhilah..
hoho..name same la pulak ngan sy ye..
name je sme..
orgnye x same ok..huhu
(tp sebenornye kitorang panggil dy ni 'gemok 9..sbb ape??rahsia...haha)
ila jgn mrh tau..
sbnornye 'gemok 9' tu comel..
x tengok lagi kan...huhu
dia ni course finance gak..
orangnye suke sgt speaking ngan sy..
(ello,awk blm dgr lg sy speaking dgn lancarnye kan??tgu..haha)
plik x kat mane orang dapat gambo awk ni??huhu
same macam ecah td,xyah la fikir..
nak exam gak kan..hoho



yang ni plak ina..
atau mutiara kasih ye..yolah..
dy ni course finance..
haish..apesal finance lagi nih??
konfius2..
rmai bebenor course finance ni ye..
korang ni macam da janji plak..hoho
jgn kecik hati..
gurauan semata-mata..
sbbnye...aku ni kan suke melalut ngan korang..
yg suke kacau korang..
yg suke sgt nyanyi depan korang..
aik??ape kaitannye?
atooyai..wutever la ye..hoho
dia ni rajin bebenor bab study..
klu nak tau,setiap kali gi bilik dia ni,mst pegang kalkulator..
tau sbb ape??
da namenye course finance..
memang ler mengira je kojenye..
erk?betul x korang?


ello fiqah..haha
ni coursemate sy..course ape tau..
m.o.t aka management of technology..
eh hah,tu dia....
ade pn yg same course ni ye..
tp ngan dia ni je la..apo nk bwat kan..
sabor je lah..
dia ni ler kwn gadoh,kwn kelas n kwn dlm bwat assignment..
haha..fhm2 la ye cik fiqa oit..
aku ni memang biase moody..
xtau la pasai apo sebenornye..
so,klu aku slalu diam je dalam kelas..
ko jgn mrh plak sbb aku sendiri pun x tau kenape aku macam tu..hoho
sabor je lah yek..


ha..yang ni sebagai ringkasan kepada cerita2 di atas..
sebabnye kalau nak cerita semua,banyak sangat lor..huhu
gambar ni suka suki je sy edit..
cantik kan?
haha..tengok la sape yang edit kan..
(lek lu..sesekali masuk lif tekan sendiri..haha)
ni la antara kawan2 sy kat bumi bertuah UUM ni..
sbb ape bertuah?
saje je nak tulis macam tu..xboleh ke??hoho


cukup banyak tak sy membebel??huhu
cukup la ek..
sebenornye sy ade sebab tersendiri la untuk entri kali ni..
bukan sebab ape..
nak wish je kat mereka2 ni..
selamat menjalani peperiksaan ye..
jawab ler betul2(do your best)..
walau ape pun korang da cuba bwat yang terbaek..
selebihnye hanya berserah padaNya k..

woohuu..cukup la entri kali ni..
nanti bosan pulak orang yang nak membacanye..
(1st tyme kot entri panjang ni..huhu)
akhir kata,selamat maju jaya..
majulah kita untuk negara bangsa kita..
erk?melalut je..
sebelum sy melalut dengan lebih banyak lagi..
oklah..assalam untuk semua...(^_^)


Thursday, May 05, 2011

laGi dAn LaGi..

hari ini..
pada waktu ini..
di sini..
aku menulis lagi..
lagi dan lagi..
aku suka ini..
aku suka idea ini..
aku suka aktiviti ini..
aku suka semua ini..
senang cerita..aku sukalah!!
suka sangat...(^_^)

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
akan kembali sedikit masa lagi..
wink3..


Saturday, April 30, 2011

raSa hATi iNi

hati yang dahulunya ceria..
hati yang dahulunya suka..
hati yang dahulunya penuh dengan
cerita2 manis..
cerita2 lucu..
cerita2 sedih..
dan bermacam lagi
yang mampu mewarnai kehidupan
insan2 seperti gadis itu..


kini..
hati itu sunyi..
semakin sunyi dan menyepi..
ke mana hilangnya keceriaan dulu??
adakah terbang dibawa angin lalu??
ataukah hilang di celah2 kesunyian
yang bermaharajalela di hati gadis itu??







al saje la lyn jiwang di tengah mlm..
wink2..

Friday, April 29, 2011

saje nk berkongsi rase...

Aku wanita
Punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta telah membutakan mata
dan membuat tuli telinga

apakah salah jika aku meminta
apakah salah jika engkau ternyata
pilihan hati belahan jiwaku ini

cintaku ini anugerah terindah
dari yang Maha Kuasa
cintaku padamu tak pernah berubah
meskipun kita berbeza
apakah salah jika aku meminta
apakah salah jika engkau ternyata
pilihan hati belahan jiwaku ini

chorus:
aku wanita
aku kaum hawa
yang memang rapuh hatinya
aku wanita
aku punya cinta
selayaknya manusia
 
apakah salah jika aku meminta
apakah salah jika engkau ternyata
pilihan hati belahan jiwaku ini
ku wanita
aku sebagai wanita..
erk???
yaka??

Wednesday, April 27, 2011

musim2 study week ni..

musim2 study week ni..
mula la mcm2 ragam yang keluar
yg rjin tu memg rjin la kan..
tp yg mls tu,ehem2..tau2 la yek..
nk tido je rasenye..
mcm saya...(^_^)
tapi yang xleh tahan rmai yang blik kampung..
x aci..
nk blik gak..
tp apakan daya..
almaklumla,ujung sem ni phm2 la ye..
walaupun hati menahan kerinduan yg teramat pd mak n abah..
sabo je la..

luahan utk mak n abah..
gambo ni diambil waktu hari shopping sakan sbb beli barang2 aku nk msuk u ni..
berehat la sebentar kt satu restoran tu sbb LAPO..
huhu..rndu la kat mak n abah..
xpernah rase kerinduan mcm ni..
pertama kli terpisah,nun jauh kat utara..
huhui..sabo je la..
bak kata mak.."mak dah anta kakak belajar jauh2 ni,blaja rjin2 ye..jgn bg malu pd kluarga"..
huhu..org xlpe pesan mak..
sentiasa igt kt kpala ape yg mak pesan..
huhu..cukupla..
nak nangis da ni ingatkan mak n abah kat kampung..='(
smpy mse nti blik la juga sy ye....
salam sayang..(^_^)


kerinduan yang tersimpan..

kerinduan yang tersimpan..
lame sangat rasenye sy simpan sume rase ni..
mcm2 ada..
nk rasa masam,manis,pahit??
hoho..
bukan la yang itu..
rndu dengan keluarga tercinta
walau zahirnya nmpk ok..
tp dlm hati Allah s.w.t je yg tau..
sabarlah wahai hati..
sabar itu kan separuh drpd iman..
(^_^)

tentang aku..

pertama kali membuka dan menulis di sini..
aku rasa teruja..
nape ye??
entah la..
aku rasa hanya ini medium yang sesuai untuk melepaskan apa yang terbuku di hati..
salam perkenalan dari aku..
aku yang baru mengenali apa itu.........
(^_^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...