About Me

My photo
call me fadh , March '90 , Johorean , UUM , Bachelor of Technology Management (Hons.)

Saturday, June 22, 2013

setiap pertemuan akan ada perpisahan

ASSALAMUALAIKUM ..

entri kali ni agak touching . aku rasa boleh dikategorikan sedih . sebab tu aku bagi tajuk macam tu . setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan . and the same goes to me . pahitnya perpisahan tu sebenarnya tak dapat digambarkan dengan kata-kata . kalau kau mampu sekalipun , mesti air mata kau akan mengalir . walaupun at first , kau rasa macam tak ada apa-apa , tapi percayalah . once they all dah pergi , the emptiness and loneliness tu baru betul-betul kau rasa . eh , mesti ada yang tak tau sebab apa boleh wujudnya entri ni . you know what , it's their final semester . their , not me sebab aku masih kat sini . 'they' yang aku maksudkan tu are my UUM batchmate since 2010 . 


carilah aku yang semestinya berbaju biru . haha . walaupun tak ramai berbanding dewan penginapan yang lain , tapi disebabkan tak ramai tu la kami boleh kenal hampir semua . they are super awesome actually . masih aku ingat , kenangan waktu pendaftaran dulu yang masing-masing macam nerd je . sopan , suci je . kenal atau tak belakang cerita . nama pun baru nak kenal kan . sampaikan aku rasa malu , tak percaya bila tengok balik gambar-gambar lama . aku rasa macam , 'innocent'nya muka aku dulu .  beza sikit dengan sekarang . tak percaya ? tengoklah sendiri . bandingkan . 


banyak-banyak gambar , ini je yang aku jumpa . baru aku sedar , tak banyak jugak gambar yang aku simpan ek . belah kiri sem 1 , belah kanan sem ni punya ohh . but nevermind , yang penting memories . minggu ni aku rasa boleh aku kategorikan minggu paling touching sebab minggu perpisahan dengan mereka . so, disebabkan ni final semester bagi diorang , satu hari kami habiskan masa bersama . 20 JUN 2013 yang dah jadi sejarah sebab we spent the last memories together . all that we'd done were photoshoot around UUM and some farewell party at night . 






saranghae .. haha . aku rasa macam kelakar pulak Zul buat saranghae macam tu . walaupun kena menghadap panas terik matahari , gigih ambik gambar macam nak gila . memories punya pasal , ada aku kisah semua tu . haha .


aku rasa gambar ni smart , and i don't know why . mungkin sebab kami melunjur kaki macam tu . nampak sama je semua . 


guys and girls , believe me . pecayalah cakap aku yang bebudak lelaki ni lagi gila gambar berbanding kami yang perempuan . lagi-lagi yang dah depa tangan tu . eh , bukan dia je . semua la , senang cerita . kalau tak percaya , tengoklah lagi ni .



nampak ? apa pun , korang memang happening . 

saranghae versi duduk ^_^

atas jalan pun boleh .. 



kat sini la tempat yang kitorang dapat kenangan yang tak disangka . sebab kena marah ! tengah seronok-seronok ambik gambar , boleh pulak kena sound . dia kata , tak boleh ambik gambar kat situ . kenapa ? tapi kisah pulak kan . nasib baik dah last pic . so , dengan selambanya kami teruskan je walaupun orang tu dah marah tahap nak bagi penyepak je aku rasa . lepas ambik gambar , terus cepat-cepat lari . konon-konon takut kena kejar , haha . and so , the photoshoot ended just like that . malam , we had some farewell party . makan-makan , spent time together , create unforgotten memories , share the last moments together . 




tunggu masa je nak tiup lilin atas kek perpisahan tu . awhh , how hard it is to describe in words . macam-macam perasaan sepanjang moment sehari tu . walaupun luaran nampak biasa je kan . tapi hati siapa yang tau . i admit , aku jenis orang yang tak pandai nak express perasaan aku dengan kata-kata . aku rasa benda tu susah sangat aku nak buat . walaupun aku sayaaangg korang semua , tapi aku tak mampu nak cakap . i don't know why . 

hari ni , sorang demi sorang dah balik . at first , Ila . and just now , Ecah . masa aku tengok diorang balik , aku rasa biasa je . just like , 'bye , see you soon' . but once i'm left alone , baru aku rasa . sunyinya . selalunya , aku akan pergi salah satu antara bilik diorang . tapi sekarang , aku nak pergi bilik siapa ? sem depan ? that time baru aku rasa . sunyi . sepi . yang aku mampu tengok , bilik diorang yang dah kosong . baru aku rasa sedih yang amat . kadang-kadang aku rasa , kenapa perasaan ni tak nak timbul masa aku tengok diorang balik tadi ? kenapa baru sekarang ? but then , tak apalah . mungkin ada rezeki , ada jodoh , jumpa lagi . walau macam mana sekalipun , kawan tu jugak la tempat kita gaduh , bergurau senda , mengadu nasib , sama-sama menangis bila hati dah tak mampu tanggung rasa sakit . 

entri kali ni memang sengaja aku lebihkan gambar . aku tak mampu nak describe by words . so , here it is . aku rasa gambar dah cukup nak menggambarkan segalanya . walaupun tak ramai berbanding jumlah masa semester 1 , but it is indeed crazy . sangat happening . thanks for you guys who made the day . ada masa kita jumpa lagi . walaupun aku bukan final semester , tapi perpisahan dah pun terjadi untuk mereka yang dah final year . walau macam mana pun , kita kena berbalik jugak pada lumrah hidup yang setiap pertemuan tu pasti akan ada perpisahan . bye . 

Thank you for reading this entry !

8 comments:

  1. takpee, fb kan adee. hehe. nnt buatla reunion :D

    btw, singgah sambil follow sini!:) #72
    http://ice-chirp-chirp.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la .. tapi kalau nak buat reunion mesti susah sebab negeri lai-lain kan .. ^_^

      btw , done follow u .. ^_^

      Delete
  2. Replies
    1. kan ? but wait , dulu proton jugak ke ?

      Delete
  3. zaman masa belajar mmg tak dapat dilupakan... masing2 akan bawa haluan masing2... moga semuanya sukses ya... good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal . lepas ni dah susah nak jumpa & kumpul sama-2 macam ni .

      anyway , tq . we will do our best for the future .:)

      Delete
  4. Replies
    1. yeah .. kenangan yang takkan dilupakan .. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...