About Me

My photo
call me fadh , March '90 , Johorean , UUM , Bachelor of Technology Management (Hons.)

Tuesday, November 05, 2013

Review Novel #2 : Asrama by Buku Fixi

ASSALAMUALAIKUM ..

ok guys , hari ni aku nak update lagi . jangan ditanya kenapa aku terlebih rajin nak update entry minggu ni sebab aku sendiri pun tak tau kenapa .yang penting kali ni aku tak nak intro panjang-2 . just straight to the point . aku baru lepas baca novel Asrama by Buku Fixi . 


memang best . tak tipu . setiap watak berkembang dengan baik . storyline pun tak berat sangat . tak berbelit-belit . walaupun novel ni bersifat horror , tapi bagi aku yang memang minat genre macam ni memang akan terus tertarik and tak sabar untuk tau cerita sebenarnya . bila aku baca novel ni , aku rasa susah nak berhenti and nak habiskan cepat-2 . memang sangat best . seolah macam ada tarikan yang buat aku macam tak nak tinggal novel ni lama-2 . setiap watak memang ada misteri yang tersendiri yang buat kau tertanya-tanya . hah , tu la yang rasa bila baca novel ni . 

tapi , walaupun horror , bagi aku horror yang cuba disampaikan tak keterlaluan and typical . eh , aku bukan kutuk tau . aku cakap je sebab nak bagi orang yang acah-acah takut baca novel macam ni untuk beli . sebab , horror dia masih ringan . overall , aku tetap bagi thumbs up untuk novel ni sebab daripada cover tu je dah buat aku tertarik nak beli . ending novel ni pulak memang tak dijangka langsung . unpredictable . and i'm surprised . so , kalau nak tau sangat apa yang 'surprised'nya ending novel ni , pi la beli nooo ... untuk yang dah beli , baru nak beli , tengah baca tu , happy reading guys !

Thank you for reading this entry !

16 comments:

  1. kawan2 ada cakap novel2 FIXI best2.. tapi belum ada kesempatan nak baca..
    apa yang membuatkan dia best ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. novel-2 ni best sebab ada certain novel yang cerita dia berdasarkan kisah realiti .
      ada jugak yang rekaan je ..
      tapi banyak rekkan la ..
      then , gaya bahasa yang digunakan dalam novel-2 ni sempoi .
      so , memang tak bosan kalau baca .
      try la baca , memang best .. ^_^

      Delete
  2. cerita horror ea. boleh tahan ni. sy peminat cerita seram tapi baca novel ni kurang la sikitt. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. cite horror.. bg saya memang best ..

      tapi ade kawan sy baca sampai terbayang-bayang je .. huhu

      Delete
  3. assalam awak..blogwalking time..jum visit blog sy, http://eppy25.blogspot.com/. sy dh follow awk. hrap sudi follow sy blik,k?

    ReplyDelete
  4. macam menarik je , kayy harus cari nivel nieyh sampai dapat ! hehe
    thanks for sharingg :)
    btw sy follow sini :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best ! wajib ada dalam koleksi ..

      thanks follow sini ^_^

      Delete
  5. dari segmen http://www.nooratikahramli.com/2013/11/segmen-listing-your-url-blog.html :))

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum w.b.t.. Eraz datang dari Segmen #Listing Your URL blog..

    http://www.erazfadli.com/2013/11/segmen-listing-your-url-blog.html

    ReplyDelete
  7. novel ni kalau time baca dekat dalam dorm lepaihtu time malam, lagi thrill. haha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha .. kan?

      ni baca kat hostel la ni .. terus terbayang-bayang je kalau kuar bilik malam .. ^_^

      Delete
  8. Okay, macam menarik. Kena cari juga ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha .. memang menarik . beli la , boleh tambah koleksi .. ^_^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...